Yoshikigoi’s successen en toekomstplannen

Jos Aben laat zich door Engel Kromhout van der Meer interviewen via e-mail, welkom in de digitale wereld… Wij plaatsen hieronder een deel van het interview. Het volledige interview kunt u lezen op de website van KoiQuestion.

Engel:

Hallo Jos, leuk dat jij je op de email-manier wilt laten interviewen voor KoiQuestion. De eerste en laatste keer dat wij elkaar ontmoet hebben was ergens in augustus. Tijdens ons verblijf bij jou op de farm heb jij verteld dat er grote uitbreidingsplannen waren om een nieuw supermodern Koihuis te bouwen om jouw oogst in te laten overwinteren. Op het moment ben je druk bezig met de bouw hiervan, kun jij vertellen hoe de vorderingen zijn?

Jos:

Inmiddels is het gedeelte wat we wilden bouwen voor de winter klaar en overdekt. Dit is echter slechts een vierde van het geheel geplande Koihuis. Wat nu klaar is, is een nieuw gedeelte van 40 x 10 meter. Het geheel geplande Koihuis word 100 x 20 meter.

Engel:

Hoeveel vijvers komen in het Koihuis en hoeveel liter bevatten zij? Hoeveel Koi kan deze ruimte gemiddeld bevatten?

Jos:

In dit gedeelte hebben we 8 bassins van 50.000 liter per bassin en allemaal separaat gefilterd. Afhankelijk van de grote van de vissen kunnen deze dus bezet worden. Nu hebben we in de eerste 4 bassins 5000 tosai per bassin en in de andere 4 bassins ongeveer 350 nisai per bassin. De totale inhoud die we dus nu bij gekregen hebben is 400.000 liter water. Daarnaast hadden we al een grote binnenruimte voor onze vissen met een inhoud van 550.000 liter water. De nieuwe ruimte geeft ons dus ineens haast de dubbele capaciteit.

Vanaf januari zullen het volledig interview ook via onze eigen website bereikbaar maken. Wilt u niet wachten tot januari lees dan het volledige interview via deze link naar KoiQuestion.

Bronnen: KoiQuestion & Engel Kromhout van der Meer