Chagoi/Soragoi

Chagoi - YoshikigoiDe Chagoi is waarschijnlijk van de eenkleurige Koi wel de meest bekende en vaak ook meest geliefde Koi. De kleur van de Chagoi loopt uiteen van donkerbruin naar grijsbruin. De reden dat deze Koi bekend en geliefd is komt vooral door zijn gedrag.

De Chagoi is van nature zeer rustig en brengt deze rust ook al snel over op de andere vissen. Hiermee bedoel ik dat de Chagoi heel gemakkelijk tam te krijgen en hierdoor de andere Koi in de vijver vaak met zich mee neemt naar de eerste stappen in het vertrouwen van de hand die ze voert. Vaak is het zo dat de Chagoi juist aangekocht wordt voor unieke deze eigenschap.

Ook is het een bekend gegeven dat de Chagoi zeer snel groeit en behoort tot de grootst groeiende Koi. Niet zelden komen er exemplaren voor van boven de metergrens.


Soragoi

De Soragoi is samen met de Chagoi zeer geliefd door zijn rust en het gemak waarop deze variƫteit tam gemaakt kan worden. De kleur van de Soragoi loopt uiteen van muisgrijs tot blauwgrijs.

De heerlijke eenvoud van kleur laat het hart van elke Koiliefhebber sneller kloppen. Hij kan zeer explosief groeien en net als de Chagoi de magische metergrens bereiken. Zeker de grote exemplaren spreken tot de verbeelding, ook de rust die deze vissen uitstralen speelt een grote rol. Hieronder zie je ook enkele Ginrin exemplaren.

Ginrin Soragoi - Yoshikigoi Ginrin Chagoi - Yoshikigoi