Yoshikigoi Koivoer!

Wat kunnen we verwachten van het aankomende Seizoen van het Yoshikigoi Koivoer? 

Veel mensen kampen met de vraag wat moet ik nu voeren en wanneer niet? 

Het is best een moeilijk onderwerp want we hebben de afgelopen maanden kunnen zien dat de temperaturen niet erg laag waren. Helaas kunnen we niet zeggen wat het weer doet omdat dit niet te regelen valt. 

Maar waar we wel rekening mee moeten houden is dat de temperaturen in de aankomende maanden niet voorspelbaar is en alle kanten op kan gaan. 

Wat is nou belangrijk om te weten? 

  • Koivoer is erg belangrijk! Als je merkt dat de Koi nog steeds actief zijn dan kun/mag je ze best nog wel voeren. Maar denk er aan dat ze uit de vertering van het Koivoer energie over moeten houden en het niet ten koste moet gaan van hun energie. 
  • Het voerseizoen verplaatst zich een beetje. Dit betekend dat we langer door kunnen gaan met voeren. Zelfs tot december en Januari als de temperaturen het toe laten.  
  • In de koudere maanden van het jaar zijn je Koi je graadmeter. Zij geven je aan of ze voer aankunnen of niet. Gewoonweg door naar ze te kijken en ze te observeren zie je al snel in welke conditie ze verkeren. 

De vraag die nu opkomt natuurlijk is;  ”wanneer moet je beginnen/stoppen met voeren en wat moet ik dan voeren tot welke graden?”

Doordat wij uitsluitend Yoshikigoi Koivoer op onze farms gebruiken hebben wij geconstateerd dat men het beste door kan blijven voeren met het Yoshikigoi Winter Koivoer tot een temperatuur van rond de 5 a6 graden Celsius. Beneden deze temperaturen is de opname van voer dermate gering dat de opname hiervan meer energie kost dan dat het oplevert. Mochten u Koi eerder (bij een hogere temperatuur) al niet meer zo actief zijn dan moet men natuurlijk eerder al minderen of zelfs stoppen met voeren. 

In het voorjaar vanaf een temperatuur van 13 graden Celsius adviseren wij om ons Winter en Zomer Koivoer te gaan mengen. Dit zodat de enzymen/vertering in de darm van de Koi zich langzaam kunnen aanpassen op het zomer Koivoer.  

Zodra de temperaturen in de vijver weer boven de 15 graden Celsius liggen dan kan men weer overgaan op het zomerKoivoer. Hoe men moet voeren en welke hoeveelheid geschikt is voor uw aantal koi kan men op onze website WWW.YOSHIKIGOIFOOD.NL terug vinden. 

Wij adviseren u daarom ook om van zowel het Winter Koivoer als het Zomer Koivoer iets op voorraad te hebben. 

Yoshikigoi Zomervoer 3-mm-korrel

Yoshikigoi Wintervoer 3-mm-korrel