Holland Koi Show 2013 – Friendship Award

Yoshikigoi Farm Friendship Award Holland Koi Show 2013Zoals gebruikelijk reikt Yoshikigoi Farm, middels Jos Aben en Ernst Driessen, op de Holland Koi Show ook dit jaar weer een Friendship Award uit. Bijna elk jaar kiezen Jos en Ernst een specifieke groep en/of koi uit. Dit jaar is het ietsje anders dan andere jaren. Wat jullie gewend zijn van Yoshikigoi farm is dat de Friendship Award altijd uitgereikt wordt aan een hobbyist. Dat is dit jaar ook weer het geval. Het enige dat dit jaar anders is dat de award niet gekozen wordt uit de beste koi van een variëteit maar dit keer wordt er gekozen voor de beste koi van een groep. Namelijk de Go Sanke groep en dan nog iets specifieker de award gaat naar de beste Go Sanke onder de 50cm.

Zoals jullie ongetwijfeld weten vallen de Kohaku, Sanke en Showa in deze groep.  De koi die gezamenlijk de Go Sanke klasse vormen zijn van oudsher de meest klassieke koi die er zijn.

Een oud Koi spreekwoord zegt niet voor niets “de hobby begint en eindigt met een kohaku”. Eigenlijk is de bezetting van een vijver zonder een volledig vertegenwoordigde Go Sanke Groep niet compleet te noemen.

Wij zijn benieuwd of jullie dezelfde koi er uit weten te pikken als Ernst en Jos.