Samenwerking met de Universiteit

Wij hebben erg spannend nieuws voor al onze volgers van de Yoshikigoi.

Gisteren had ik een ontmoeting met de directeur educatief instituut Biosciences hoofd departement dier fysiologie en Instituut voor Water en Wetland onderzoek Radboud Universiteit Nederland en het hoofd van onderzoek groep bioanalyse Instituut voor landbouw- en visserijonderzoek.

Dierwetenschappen eenheid faculteit farmaceutische wetenschappen-departement van Bio-analyse-laboratorium van voedsel analyse Universiteit Gent Belgiƫ.

We spraken over een samenwerking in onderzoek voor gezondheid, stress, pigmentatie en glans, water parameters en de cohesie/context tot gezondheid, stress en ontwikkeling met vis en in ons geval Koi.

Onderzoek met betrekking tot de plaatsbepaling van stress en herstel is al goed op weg. Het is al mogelijk te zien en te lokaliseren, verleden stress momenten met inbegrip van de hoogte van stress op elke afzonderlijke Koi. Zelfs wanneer ze uit de dezelfde vijver komen. Dat geldt ook voor de snelheid en het herstel na de stress. Wij zullen ook proberen de oorzaak en reden te vinden waarom na een genezing van een grote en diepe wond een nieuwe huid terug groeit en niet alleen de huid maar ook komt dezelfde kleur als voorheen weer op precies dezelfde plaats terug. Dat is al opmerkelijke maar nog opmerkelijker is dat zelfs de mogelijkheid van het vormen van de slijmlaag terug keert op deze nieuwe huid. Dat betekent dat het veel meer is dan littekenweefsel. Dit omdat het nooit op een litteken gebeuren zou.

Ik zal regelmatige updates en de voortgang van het onderzoek op onze website en facebook plaatsen. We zijn erg trots om een deel uit te maken van deze spannende ontwikkelingen.