Nog 10 dagen tot de 22e Holland Koi Show

Yoshikigoi op de 22e Holland Koi Show

22e Holland Koi ShowOok dit jaar is er in augustus weer de Holland Koi Show. In de afgelopen jaren groeide deze show uit tot een jaarlijks Koi liefhebbers “feestje”. Feestje tussen aanhalingstekens want in de loop der jaren groeide deze door Nishikigoi Vereniging nederland georganiseerde Holland Koi Show uit tot de grootste Koi show te wereld. De pay off line “the biggest Koi show on Earth” is dan ook volkomen terecht. Dus bent u liefhebber van Koi en Japanse cultuur dan kunt u uw ogen uitkijken in Arcen op 15, 16, 17 augustus 2014.

Spektakel gegarandeerd

Tijdens de show zult u ogen en oren te kort komen er is sinds vorig jaar nogal het een en ander verandert op het show terrein, daar vertellen we straks nog iets meer over…

Show vats

Vanzelfsprekend spelen de Koi van Yoshikigoi Farm weer mee voor de prijzen in de show. Er worden direct vanaf de farm weer enkele vats met schitterende Yoshikigoi gevuld. Tijdens deze 22e Holland Koi Show zult u Yoshikigoi overal tegen komen bij de showvaten. Yoshikigoi heeft namelijk onder andere de spatschermen tussen de vats gesponsord. Inmiddels is het de 21e keer dat Yoshikigoi, Jos Aben, meespeelt op dit prestigieuze podium. In het verleden schreven wij de koi in de naam A & C vijvers en tuinen de laatste jaren doen wij dat onder de naam van de Farm, Yoshikigoi Farm dus!

Buiten deze drie genoemde vats zijn er inmiddels in heel Europa waaronder de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Engeland diverse dealers die Yoshikigoi in het assortiment opgenomen hebben. U kunt er dus vanuit gaan dat er buiten de 3 genoemde vats nog veel meer door Yoshikigoi gekweekte Koi zullen deelnemen aan de wedstrijd. Wat denkt u? Kunt u de Yoshikigoi herkennen?

Hoogtepunt van 2014 (tot nu toe erkenning ook bij  Japanse juryleden en kwekers)

Het afgelopen Koi seizoen hebben Yoshikigoi al veel, heel veel prijzen gewonnen tijdens de gehouden shows. We hopen er tijdens deze 22e editie van de Holland Koi Show weer een aantal aan onze prijzenkast toe te voegen. Zoals u, als koi liefhebber, ongetwijfeld al vernomen heeft was het hoogtepunt van 2014 voor Yoshikigoi Farm toch wel de Later Young Koi Show in Berlijn. Maar liefst 89 prijzen werden daar opgehaald door Yoshikigoi. De erkenning was mede zo groot vanwege het feit dat hier exclusief gejureerd werd door Japanse topkwekers. De juryleden (kwekers) in kwestie waren;

- Futoshi Mano ( Dainishi ),
- Manabo Ogata and
- Senichi Mano- Izumiya Koifarm.

Wij hopen dat we tijdens de 22e Holland Koi Show weer een aansprekend resultaat neer kunnen zetten.

Heeft u vragen?

Zoals elk jaar zal er ook een deel van onze medewerkers tijdens de Holland Koi Show aanwezig zijn. Vanzelfsprekend zijn Jos Aben, de inmiddels welbekende kweker van de Yoshikigoi, Ernst Driessen, mede initiator van Yoshikigoi farm, Jos zijn vrouw Sabine en zijn dochter Sandra Schrivers elke dag op het showterrein te vinden. Wanneer u iemand ziet lopen in een zonnebloem geel Yoshikigoi shirt en informatie wilt, schroom dan niet om ons aan te spreken. Wij spreken u graag!

Meer over de 22e editie van de Holland Koi Show

Zoals u weet is de Holland Koi Show een evenement dat voor een breed publiek toegankelijk is. De echte kenner kan zich urenlang vergapen aan de prachtige koi die deelnemen aan de wedstrijd en al discussierend met andere fanaten zijn mening verdedigen in de jaarlijks aan de vats gehouden discussies. Er wordt echter ook aan de instappende hobbyisten gedacht middels het dit jaar voor het eerst aanwezige “Doe Plein” waar onder andere mini workshops gehouden worden. Uiteraard zijn er diverse kinder-acitiviteiten en zullen er over het gehele show terrein Geisha’s te bewonderen zijn. Er worden ook diverse demonstraties gegeven onder andere in Japanse Krijgskunsten en een van de hoogtepunten zal toch wel de muzikale omlijsting zijn. Voor het eerst te horen op de Holland Koi Show… Dadada-Dan Tenko. Tien jonge enthousiaste muzikanten spelen met ogenschijnlijk speels gemak de taiko, de samisen, de Japanse fluit en diverse andere instrumenten. Zij spelen niet alleen maar betrekken het publiek met humoristische muzikale acts bij hun voorstelling.

Dus u leest het er is voor elk wat wils te vinden! Mis het grootste koi spektakel op aarde dus niet!

Zien wij u in de kasteeltuinen te Arcen op 15, 16 of 17 augustus 2014?